Låna böcker och e-böcker

Lånetiden är vanligtvis fyra veckor på biblioteket. Vad gäller e-böcker kan du max låna två stycken under loppet av två veckor; detta på grund av ökade kostnader.

Att låna böcker och låna e-böcker är ett ypperligt sätt att spara pengar, framförallt om du är student. Många böcker kostar hundratals kronor och det går snabbt över tusenlappen på många kurser på universiteten. På bibliotek finns ett väldigt stort utbud och hittar du inte en bok i hyllorna kan du kontakta biblioteket och beställa.  

Att låna e-böcker har blivit ett populärt alternativ, mycket tack vare dess smidighet. Alt fler väljer detta alternativ istället för traditionella böcker, och även här finns ett brett utbud att välja från. En e-bok är en bok publicerad i digital form , som består av text, bilder (eller båda); läsbar på datorer eller andra elektroniska apparater som även ibland definieras som "en elektronisk version av en tryckt bok". Många e-böcker existerar utan att någon tryckt version finns. E-böcker är vanligtvis avsedda att läsas på läsplattor, däremot kan nästan alla avancerade elektroniska apparater som har en styrbar bildskärm, inklusive datorer, surfplattor och smartphones också användas för att läsa e-böcker.